El dolor d’esquena crònic incrementa entre els adolescents

calor dolor muscular

Des de Clínica del Dolor de Tarragona ens volem fer ressò en aquest article sobre els resultats d’un estudi recent de la URV que evidència l’increment del dolor d’esquena crònic entre els adolescents.

A partir de quatre onades d’enquestes a joves europeus, un equip investigador del grup de recerca ALGOS i de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV-Fundación Grünenthal ha analitzat les dades on queda demostrat que el dolor d’esquena crònic entre els i les joves va en augment i afecta principalment les noies.

Llegir més

“El pas per Clínica del Dolor de Tarragona, em va canviar la vida” | Experiència del pacient

Susana és farmacèutica i pateix des dels 9 anys escoliosis severa. Es tracta d’una patologia ocasionada quan les vèrtebres de la columna formen una línia corba en lloc de recta, per tant una curvatura anormal de l’espina dorsal. El seu pas per Clínica del Dolor de Tarragona li va canviar la vida, ens explica.

Llegir més

El dolor de genoll i el seu tractament a Tarragona

Si patim de dolor de genoll, (anomenat gonàlgia) ens trobem amb un problema de dolor articular, provocat per l’artrosi i osteoartritis. De què es tracta i quin és el seu tractament a Clínica del Dolor de Tarragona?

L’augment de les activitats esportives entre la població, però sobretot l’envelliment poblacional, han comportat un augment d’aquest tipus de patologia.

Aquesta causa comporta un augment de la prevalença de lesions de l’aparell locomotor. Així, són freqüents lesions articulars, com és el cas del dolor de genoll, però també musculars i estructures periarticulars com tendons, lligaments, èntesi, fàscies i aponeurosis.

Llegir més

Diferència entre fibromiàlgia i dolor miofascial

La fibromiàlgia i la síndrome de dolor miofascial són dues causes de l’anomenat dolor musculoesquelètic. I quina és la diferència entre fibromiàlgia i dolor miofascial?

Abans de res, hem d’indicar que el dolor musculoesquelètic és una de les causes principals de dolor crònic no oncològic i de discapacitat laboral. Té una gran prevalença i està subdiagnosticat.

Llegir més

Tractament de migranya a Tarragona i Reus

migranya crònica

Hi ha tractament per a la migranya? Sí, Clínica del Dolor de Tarragona t’ofereix tractament per a la migranya crònica des de les seves clíniques de Tarragona i Reus.

Per què patim migranya? a què es deu? què provoca la migranya o què l’ocasiona? és un fort mal de cap? Si pateixes migranya segurament et planteges aquestes o d’altres preguntes similars. I es que viure amb migranya és viure amb dolor, i més si pateixes aquest dolor de forma crònica. 

Llegir més

Un 94% d’espanyols ha patit dolor ocasional

Des de la Clínica del Dolor de Tarragona tractem i acostumem a referir-nos als nostres articles al dolor crònic. En aquesta ocasió centrarem el focus en la dada que indica que el 94% d’espanyols ha patit dolor ocasional.

Es tracta del resultat, publicat el passat mes de març, de l’Estudi sobre el dolor ocasional a Espanya ‘, realitzat per Kantar i que ha tingut com a objectiu analitzar la prevalença i l’actitud social davant el dolor ocasional, entenent que aquest, a diferència del crònic i persistent, es presenta ràpidament i amb una durada determinada en el temps, que en general sol ser de màxim 3 mesos.

Llegir més

4 de cada 10 espanyols pateixen dolor crònic

calor dolor muscular

Des de Clínica del Dolor de Tarragona volem tractar les xifres i estadístiques de l‘última Enquesta Nacional de Salut publicada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) pel que al dolor crònic es refereix. I es que al voltant de 17,5 milions de persones conviuen a Espanya amb dolor, és a dir que 4 de cada 10 espanyols pateixen de dolor crònic.

Llegir més

Nova consulta a Reus!

Estem al Passeig Sunyer, 49-51 Baixos

Truca'ns al: 977 311 150

Nova consulta a Reus!

Estem al Passeig Sunyer, 49-51 Baixos

Truca'ns al: 977 311 150