Tractament de Dolor a Tarragona

Recupera la vida que vols amb Clínica del Dolor de Tarragona. Amb consultes a Tarragona i Reus el nostre equip professional i especialista amb el tractament del dolor a Tarragona cercarem les opcions més adequades al teu cas amb l’objectiu d’alleugerir i millorar el dolor crònic que pateixes.

Amb preus assequibles i sense cirurgies, treballarem amb tu per tal de millorar la teva qualitat de vida, ja que sabem que aquest tipus de patologies afecten i condicionen el teu dia a dia.

Segurament has deixat de fer les activitats que més t’agraden, cada cop surts i et relaciones menys, portes el dolor en silenci i/o cada cop et sents menys actiu i autònom per desenvolupar les teves rutines. Sabem que tot plegat afecta també la teva salut psicològica, et crea desmotivació i frustració i és un pes que arrossegues dia a dia.

El dolor és una experiència sensorial desagradable que comporta alhora una càrrega emocional negativa pels pacients, és a dir, a la percepció de l’estímul de dolor l’acompanya tota una vivència del dolor que pot ser encara més perjudicial que el mateix dolor.

El dolor agut té una funció protectora per a l’organisme en avisar-nos de què quelcom anormal està passant al nostre cos. El dolor crònic, en canvi, es converteix en una malaltia en si mateixa que afecta el 20% de la població i provoca un deteriorament important de la qualitat de vida dels pacients, físicament i anímicament, en el seu dia a dia i la seva activitat. Per aquest motiu, sovint s’estableixen de forma paral·lela quadres de depressió i ansietat. D’aquesta manera, un diagnòstic precoç i el tractament adequat dels malalts amb dolor crònic ha de ser considerat una prioritat en el terreny de la salut.

Cap persona hauria d’estar passant aquesta situació i volem ajudar-te.

Dolor cervical, de coll, i tractament a Tarragona

Pateixes de dolor de coll, esquena o les espatlles? Estem parlant del dolor cervical, anomenat cervicàlgia, un tipus de dolor força freqüent que amb una durada major a 6 mesos el pateixen un 22% de dones i un 16% d’homes.

Es tracta d’una afectació provocada per problemes amb els discs intervertebrals, o bé les articulacions vertebrals que és la causa que provoca el dolor.

Al final, el dolor és una manifestació que avisa al nostre cervell que alguna cosa no funciona bé i en aquest cas les vèrtebres hi tenen a veure amb l’afecció.

D’altra banda, aquest dolor i la seva afectació està sovint relacionat amb l’ocupació del pacient, com és el cas d’aquells oficis que comporten un treball d’almenys 8 hores al dia davant de l’ordinador o conduint i, per tant, relacionat amb la postura del cos i especialment quan es tracta d’una mala postura o un mal hàbit de com ens asseiem i desenvolupem aquesta activitat.

El dolor que patim acostuma a ser profund al coll que pot irradiar-se a la musculatura adjacent com els trapezis, l’espatlla, la cintura escapular i fins i tot també es pot irradiar a la cara i el cap, donant lloc a les anomenades cefalees. D’altra banda, el dolor pot augmentar amb els moviments de coll i disminuir el rang de mobilitat.

Si et trobes en aquesta situació, a Clínica del Dolor de Tarragona diagnosticarem el teu cas mitjançant la història clínica i un examen, a més de proves complementàries com la radiografia simple, ressonància magnètica i / o EMG (electromiograma).

El tractament anirà determinat segons cada cas allò que sigui més adequat, entre fisioteràpia, medicaments, immobilització o una intervenció. També s’hi podria establir les infiltracions articulars cervicals o la radiofreqüència polsada.

Podeu consultar més detalls sobre les causes i els possibles tractaments (aquí)

Des de Clínica del Dolor Tarragona estarem encantats d’atendre’t, aclarir els teus dubtes i que et posis en les nostres mans per millorar la teva qualitat de vida, el nostre principal objectiu!

El dolor neuropàtic afecta el 16% de la població espanyola

El dolor neuropàtic és un dolor que afecta el 16% de la població espanyola i està per sobre de la mitjana europea que es situa en un 7-10%. El dolor neuropàtic ve provocat per un anormal funcionament del sistema nerviós somatosensorial.

Clínica del Dolor de Tarragona vol abordar en aquest article què és i com afecta el dolor neuropàtic o la neuràlgia i quin tractament tens a l’abast a les nostres clíniques de Tarragona i Reus.

Llegir més

Tractament del síndrome de dolor regional amb bloqueig del gangli estrellat, a Tarragona

A Clínica del Dolor de Tarragona oferim tractament per a combatre el síndrome de Dolor Regional complex de l’extremitat superior, mitjançant un bloqueig del gangli estrellat.

Es tracta d’una tècnica per part dels nostres especialistes que serveig per a alleugerar el dolor i la mobilitat de l’extremitat, accelerar la recuperació, i al mateix temps, milloraran altres símptomes de la malaltia: com la inflamació, l’excés de sudoració, les sensacions canviants de fred i calor i els canvis de coloració de la mà.

Llegir més

Tractament per al dolor a Tarragona

infiltració dolor crònic

Si estàs cercant tractaments i solucions per al dolor crònic a Tarragona, no busquis més. A Clínica del Dolor de Tarragona, amb consulta a Tarragona i a Reus, trobaràs un equip especialitzat en l’estudi, diagnosi i tractament integral del dolor.

El dolor crònic no únicament és una percepció del dolor continuada i constant sinó que comporta altres problemes en el dia a dia com restriccions en les tasques domèstiques i activitats del dia a dia, sedentarisme, mals hàbits d’alimentació i nutrició, i en alguns casos també augment i excés de pes, insomni i/o depressió.

Per aquest motiu és necessari un tractament multidisciplinari integral per part dels nostres metges especialistes en dolor com poden ser les infiltracions, radiofreqüència, la teràpia regenerativa, la fisioteràpia i una posterior recuperació per tal d’aconseguir els objectius físics, ocupacionals i la vida diària, una educació postural efectiva, l’augment de la productivitat el moviment i potenciar l’exercici físic.

No podem deixar tampoc de banda la part psicològica per tal de reduir l’estrès, estratègies per fer-hi front, de relaxament, augmentar l’autoconfiança i controlar els canvis d’humor, entre d’altres. A nivell nutricional potenciar una alimentació sana, reduir el pes si és necessari i oferir una educació nutricional.

Infiltracions de plasma al genoll a Tarragona

Des de Clínica del Dolor de Tarragona us volem parlar en aquest article sobre el tractament a Tarragona per infiltració de plasma al genoll.

Si tens problemes de genoll, estem parlant de dolor articular, ja sigui per artrosi o osteoartritits, dues patologies que han experimentat un increment de casos en els darrers anys degut a l’augment de les activitats esportives entre la població, però sobretot està estretament relacionat amb l’envelliment de la població. Aquesta causa comporta un augment de la prevalença de lesions de l’aparell locomotor. Així, són freqüents lesions articulars, però també musculars i estructures periarticulars com tendons, lligaments, èntesi, fàscies i aponeurosis.

Llegir més

Anar a dormir i despertar-se amb dolor crònic, un mal company de vida

El dolor crònic és un mal company de vida per aquelles persones que el pateixen. Amb ell es van a dormir i amb ell es desperten i s’aixequen. I així, un dia i un altre.

Una de cada sis persones es troben amb aquesta circumstància, el que suposa un 17% de la població espanyola i, per tant, uns 8 milions d’afectats, segons el Ministeri de Sanitat.

Llegir més

Dolor d’esquena? La postura i com seiem, tenen molt a veure

De vegades per rutina o comoditat no prestem atenció a la postura del nostre cos i a com seiem. I quan aquestes postures o males postures es perllonguen amb el temps i són habituals acaben desencadenant en problemes i dolor d’esquena i és quan ens adonem del problema.

Per aquest motiu des de Clínica del Dolor de Tarragona us volem parlar en aquest article de com una postura corporal adequada és clau en la salut de la nostra columna i en evitar o reduir a curt i llarg termini els problemes d’esquena.

Llegir més

Què és el dolor miofascial i quin és el tractament?

Quan parlem de dolor miofascial estem parlant d’un dolor regional d’origen muscular que pot donar-se en un múscul o grup muscular i ens provoca dolor. Pot ser que puntualment o algun cop tinguem un dolor muscular que acabi desapareixent. El problema està quan aquest dolor persisteix i es fa dolor crònic i constant, ja que suposa una afectació del teixit conjuntiu (fàscia) del múscul o grup muscular.

Llegir més

El tractament d’injecció epidural de corticoides per als dolors lumbars i cervicals

La Injecció epidural de corticoides, que són una varietat d’hormones del grup d’esteroides, es troba entre els tractaments de Clínica del Dolor de Tarragona, en aquest cas per combatre el dolor generat en estructures de la columna cervical, dorsal i lumbar, en combinació amb medicaments, la teràpia física i d’altres estratègies de tractament del dolor.

Llegir més