Dolor cervical, de coll, i tractament a Tarragona

Pateixes de dolor de coll, esquena o les espatlles? Estem parlant del dolor cervical, anomenat cervicàlgia, un tipus de dolor força freqüent que amb una durada major a 6 mesos el pateixen un 22% de dones i un 16% d’homes.

Es tracta d’una afectació provocada per problemes amb els discs intervertebrals, o bé les articulacions vertebrals que és la causa que provoca el dolor.

Al final, el dolor és una manifestació que avisa al nostre cervell que alguna cosa no funciona bé i en aquest cas les vèrtebres hi tenen a veure amb l’afecció.

D’altra banda, aquest dolor i la seva afectació està sovint relacionat amb l’ocupació del pacient, com és el cas d’aquells oficis que comporten un treball d’almenys 8 hores al dia davant de l’ordinador o conduint i, per tant, relacionat amb la postura del cos i especialment quan es tracta d’una mala postura o un mal hàbit de com ens asseiem i desenvolupem aquesta activitat.

El dolor que patim acostuma a ser profund al coll que pot irradiar-se a la musculatura adjacent com els trapezis, l’espatlla, la cintura escapular i fins i tot també es pot irradiar a la cara i el cap, donant lloc a les anomenades cefalees. D’altra banda, el dolor pot augmentar amb els moviments de coll i disminuir el rang de mobilitat.

Si et trobes en aquesta situació, a Clínica del Dolor de Tarragona diagnosticarem el teu cas mitjançant la història clínica i un examen, a més de proves complementàries com la radiografia simple, ressonància magnètica i / o EMG (electromiograma).

El tractament anirà determinat segons cada cas allò que sigui més adequat, entre fisioteràpia, medicaments, immobilització o una intervenció. També s’hi podria establir les infiltracions articulars cervicals o la radiofreqüència polsada.

Podeu consultar més detalls sobre les causes i els possibles tractaments (aquí)

Des de Clínica del Dolor Tarragona estarem encantats d’atendre’t, aclarir els teus dubtes i que et posis en les nostres mans per millorar la teva qualitat de vida, el nostre principal objectiu!