Dolor d’esquena? La postura i com seiem, tenen molt a veure

De vegades per rutina o comoditat no prestem atenció a la postura del nostre cos i a com seiem. I quan aquestes postures o males postures es perllonguen amb el temps i són habituals acaben desencadenant en problemes i dolor d’esquena i és quan ens adonem del problema.

Per aquest motiu des de Clínica del Dolor de Tarragona us volem parlar en aquest article de com una postura corporal adequada és clau en la salut de la nostra columna i en evitar o reduir a curt i llarg termini els problemes d’esquena.

I perquè afecta la postura i com seiem en la columna? La columna vertebral està formada anatòmicament per tres curvatures rellevants: la lordosi cervical, la lordosi lumbar, i la cifosi dorsal, relacionades entre si amb l’objectiu de mantenir un equilibri espinal i corporal global. És necessari que entre elles es compensin, hi hagi un perfecte equilibri.

I és precisament quan s’altera aquest equilibri quan, en segons quins casos, és necessària la intervenció quirúrgica. Encara que no ho sembli, parar atenció a la nostra postura i a com seiem, i fer-ho de manera correcta, ens ajudarà al llarg de la nostra vida a evitar l’aparició d’aquest tipus de problemes en un futur.

Com ens hem de seure?

És important que l’esquena estigui ben recolzada, ja que en cas contrari provoquem una extensió lumbar amb excés que desencadena i força a adoptar de manera exagerada una flexió cervical per a compensar. Com dèiem, quan aquestes incorreccions són perllongades donen lloc a dolor lumbar i dolor cervical per la sobrecàrrega muscular o la degeneració dels discs. Seure a una cadira amb massa reclinació també ens afecta. En aquest sentit, diversos estudis recomanen que la inclinació sigui d’entre 90 i 110 graus el respatller. Si ens trobem amb angulacions superiors podem col·locar un suport lumbar com un coixí.

D’igual mode quan estem dempeus hem de procurar no tenir una postura corporal ajupida sinó mantenir el tronc del cos i la columna recta, afavorint l’equilibri espinal.

Amb tot plegat, l’esport és un bon company per enfortir la nostra musculatura, així com procurar els canvis posturals i els estiraments, i evitar així la sobrecàrrega muscular i atrofiaments.

Finalment, dormir amb un matalàs adequat i una postura on la nostra columna també mantingui el seu equilibri.

Tractament a Tarragona per al dolor lumbar i cervical

Si ens trobem massa tard en corregir les postures i rutines i ja patim de dolor d’esquena, a Clínica del Dolor de Tarragona tenim tractaments per al dolor lumbar i cervical. És el cas de la radiofreqüència, entre d’altres.

Com sempre, és important que el nostre equip d’especialistes valorin i avaluïn el teu cas per saber quin és el tractament més adequat a seguir. En parlem?