El tractament d’injecció epidural de corticoides per als dolors lumbars i cervicals

La Injecció epidural de corticoides, que són una varietat d’hormones del grup d’esteroides, es troba entre els tractaments de Clínica del Dolor de Tarragona, en aquest cas per combatre el dolor generat en estructures de la columna cervical, dorsal i lumbar, en combinació amb medicaments, la teràpia física i d’altres estratègies de tractament del dolor.

Es tracta de medicació amb efectes antiinflamatoris. El propòsit de la injecció epidural és precisament reduir la inflamació associada a la irritació dels nervis espinals, dipositant els corticoides el més a prop possible dels nervis afectats amb les dosis mínimes per evitar efectes indesitjables dels corticoides.

Els corticoesteroides són eficaços en la reducció del dolor per als pacients amb radiculopatia, principalment en la “lumbociàtica” associada a l’hèrnia discal.

També s’usen per tractar el dolor, que es produeix a causa de la malaltia degenerativa del disc, en l’estenosi de canal espinal i en el Sd de Cirurgia d’esquena fallida.

En aquest sentit, el nostre equip mèdic de Clínica del Dolor de Tarragona pot administrar més d’una injecció per reduir el dolor, amb control i atenció de la resposta abans de la segona i tercera injecció. Les injeccions es realitzen amb un marge d’entre una o dues setmanes.

El procediment

Segurament si t’has de sotmetre a aquest tractament se’t plantegen dubtes que volem resoldre per a la teva tranquil·litat.

La injecció epidural d’esteroides es farà al quiròfan. Prèviament a la injecció et connectarem uns dispositius per avaluar i controlar el nivell d’oxigen, la freqüència del pols i sovint la pressió arterial. A més et col·locarem una via intravenosa per administrar sedació. Netejarem la teva esquena amb una solució antisèptica, i dormirem amb un anestèsic local la pell i teixits exteriors.

Per assegurar la situació adequada de l’agulla a l’espai epidural el metge utilitza la guia de rajos x, l’ecografia o ambdós a la vegada. Una vegada localitzat l’espai epidural s’injecta un contrast iodat per evitar la injecció intravascular i tot seguit el corticoide.

Una vegada que es retira l’agulla i s’aplica un embenat, una infermera controlarà l’evolució aproximadament durant 15-30 minuts. Després del tractament no podràs conduir i serà necessari descansar la resta de dia. Per alleugerar qualsevol mena de dolor que es pugui experimentar, pots usar una bossa de gel.

S’augmenta l’eficàcia quan el tractament s’utilitza en les primeres setmanes després de l’aparició del dolor. Són moles els investigadors que assenyalen que les injeccions epidurals d’esteroides són una alternativa segura a la cirurgia en molts casos i, per tant, pot ser una bona opció per al teu cas. Per això és important l’avaluació prèvia del nostre equip de professionals a Clínica del Dolor de Tarragona.