Infiltracions de plasma al genoll a Tarragona

Des de Clínica del Dolor de Tarragona us volem parlar en aquest article sobre el tractament a Tarragona per infiltració de plasma al genoll.

Si tens problemes de genoll, estem parlant de dolor articular, ja sigui per artrosi o osteoartritits, dues patologies que han experimentat un increment de casos en els darrers anys degut a l’augment de les activitats esportives entre la població, però sobretot està estretament relacionat amb l’envelliment de la població. Aquesta causa comporta un augment de la prevalença de lesions de l’aparell locomotor. Així, són freqüents lesions articulars, però també musculars i estructures periarticulars com tendons, lligaments, èntesi, fàscies i aponeurosis.

El genoll és la major articulació sinovial (que limita l’articulació) del cos humà. El dolor articular al genoll s’anomena gonàlgia, i aquesta patologia esdevé prevalent entre adults majors de 45 anys.

Entre els tractaments que oferim a Clínica del Dolor de Tarragona està la Fisioteràpia, encaminada a l’enfortiment de quàdriceps i isquiotibials.

D’altra banda, hi ha la Radiofreqüència Polsada o tèrmica dels nervis geniculats del genoll mitjançant ecografia o la Radiofreqüència Polsada del nervi safè intern i obturador.

També existeix la possibilitat d’infiltracions amb corticoides intraarticulars, les infiltracions d’àcid hialurònic intraarticular, o en el camp de la medicina regenerativa, i aquí ens volem centrar, les infiltracions de plasma al genoll, que oferim a Tarragona.

Es tracta d’un tractament mitjançant les infiltracions de factors de creixement (PRP) o cèl·lules mare derivades de la medul·la òssia.

La teràpia de plasma ric en plaquetes (PRP) a Tarragona

La teràpia de plasma ric en plaquetes (PRP) és un tractament nou i innovador per a lesions i malalties cròniques. Les plaquetes són conegudes per coagular la sang, però també contenen factors de creixement, proteïnes especials que ajuden a curar els teixits. La teràpia amb PRP permet millorar el procés de curació i regeneració mitjançant l’aportació de substàncies bioactives que s’obtenen mitjançant un petit volum de sang del mateix pacient.

Les aplicacions terapèutiques del PRP són molt diverses. Des de fa anys s’utilitza com a coagulant i compactant d’injerts ossis. En els últims anys, se suggereixen noves teràpies fonamentades en el potencial pro regeneratiu i antiinflamatori dels anomenats factors de creixement que les plaquetes alliberen quan s’activa la coagulació.

El Plasma Ric en Plaquetes (PRP) és un producte biològic, autòleg, no tòxic ni al·lergogen. Es considera un tractament d’ús humà gràcies a la seva especificitat biològica. S’obté mitjançant la centrifugació de la sang, disposant els seus components-hematies-leucòcits-plaquetes i proteïnes- en diferents fraccions segons el gradient de la seva densitat.

Podeu conèixer més detalls sobre aquest tractament en -aquest enllaç-

Des de Clínica del Dolor de Tarragona estarem encantats d’atendre els teus dubtes i programar una visita per tractar el teu cas. En parlem?