Dolor i problemes de cervicals?

Si pateixes dolor i problemes de cervicals, estàs patint de cervicàlgia. Així s’anomena la patologia que genera dolors freqüents relacionats amb afectació i problemes amb els discs intervertebrals o les articulacions vertebrals.

Coneguda també, i encara de forma més tècnica, com a cervicobraquiàlgia, aquesta molèstia té una durada superior als 6 mesos, i afecta un 22% de les dones davant un 15% d’homes. En molts casos es relaciona també, i ve causat, per l’ocupació i tasca laboral com és el cas d’aquells que treballen 8 hores davant l’ordinador o conduint.

 

Símptomes cervicàlgia

Les molèsties i els dolors que genera aquesta dolència, la cervicàlgia, és d’una banda un dolor profund al coll que es pot irradiar a la musculatura més propera com poden ser els músculs trapezis, l’espatlla, la cintura escapular, etc. D’altra banda també genera altres molèsties i dolors dels quals són causant com són les cefalees amb dolor al cap i/o a la cara.

Cal tenir present també que aquest dolor pot augmentar segons els moviments i/o la postura del coll i disminuir el rang de mobilitat.

 

Causes de la cervicàlgia

I quines són les causes de la cervicàlgia? Són diversos els motius i els orígens que ens poden provocar aquesta dolència, aquest dolor.

D’una banda es pot deure a degeneració vertebral al llarg dels anys (estenosi del canal cervical) que fa que l’arrel nerviosa quedi atrapada provocant el dolor al llarg del trajecte del nervi. També pot causar-se per l‘hèrnia discal cervical que a més de dolor es pot acompanyar de sensació de formigueig i entumiment. Un altre cas és la discopatia degenerativa difusa ocasionada quan els discs pateixen desgasts perdent el seu contingut aquós.

Les postures anòmales que ocasionen tensió muscular de forma crònica (dolor miofascial) també en són causant del dolor als músculs del coll i espatlla, així com també i com a conseqüència de situacions posttraumàtiques per accident o postquirúrgiques.

 

Tractaments i solucions per la cervicàlgia

Un cop fet un reconeixement i/o les pertinents proves mèdiques per identificar l’origen i causant de la cervicàlgia, podrà establir-se un tractament o altre.

Entre les diverses solucions hi ha la Fisioteràpia pel que fa a estiraments, massatges i flexibilitat que permetin millorar el rang de moviment del coll, la immobilització mitjançant collarí, i els medicaments. En casos més greus o delicats, l’intervencionisme, ja sigui amb la infiltració de punts trigger, que desencadenen dolor muscular, amb anestèsics locals, o infiltracions amb toxina botulínica. Són tractaments que ofereix la Clínica del Dolor de Tarragona on estarem encantats d’atendre les vostres necessitats i treballar per la vostra millora, salut i qualitat de vida.