Tractament d’Hèrnia Discal a Tarragona

Des de Clínica del Dolor de Tarragona volem tractar en aquest article l’Hèrnia Discal, donant a conèixer què és, com es produeix, com afecta el seu dolor, i els tractaments que oferim i teniu a l’abast a la nostra clínica de Tarragona i Reus.

Què és l’Hèrnia Discal?

Abans que tot, assenyalar que quan parlem d’Hèrnia Discal ens referim a una malaltia referida a la columna vertebral, que es produeix quan el disc intervertebral de la columna (aquells teixits que tenim entre els ossos de la columna, les vertebres) es rasga provocant que el líquid de l’interior pressioni els nervis de la columna i provoquin dolor.

I és que aquests discs intervertebrals contenen una massa tova com el gel i una cobertura exterior més sòlida. Els discs creen una articulació entre els ossos de la columna permetent la mobilitat, que sigui flexible.

Quines són les causes de l’Hèrnia Discal?

L’envelliment és normalment la causa principal i més habitual que dona lloc a l’hèrnia discal ja que provoca un desgast, que fa que els discs intervertebrals perdin flexibilitat i elasticitat de manera que els lligaments de l’entorn es tornen fràgils i es poden rasgar amb facilitat. Tot i així també es pot deure a una lesió a la columna.

Sovint es parla de desplaçament del disc però en realitat és el liquid interior el que es desplaça quan aquesta cobertura es deteriora o rasga, fent sortir el nucli intern polpós cap a l’arrel nerviosa, pressionant-la i produint l’intens dolor.

Els símptomes i el dolor de l’Hèrnia Discal

L’hèrnia discal pot donar-se en qualsevol punt de la columna vertebral, en algun dels seus discs intervertebrals de manera que el dolor i molèstia serà en un lloc o l’altre, al coll fins i tot irradiant als braços i espatlles, o més a la zona lumbar donant lloc a la lumbàlgia.

Un primer senyal d’afectació a les arrels nervioses pot ser quan notem dolor als braços i el coll. La queixa principal de l’hèrnia del disc lumbar és sovint un dolor tallant i agut. Hi ha casos que pot haver-hi antecedents amb episodis de dolor localitzat a l’esquena que irradia cap a les cames a causa del nervi afectat que hi connecta.

Normalment és un dolor profund i agut, i pot aparèixer de forma sobtada o notar-se per esgarrada i cruixida a la columna vertebral. Val a dir que l’entumiment, formigueig i debilitat en els músculs poden ser senyal d’un problema més greu.

El tractament per curar l’Hèrnia Discal

Un cop hem repassat què és, a què es deu i com s’ocasiona, així com l’afectació i dolor de l’hèrnia discal, podem referir-nos a les solucions, al tractament i com podem curar l’hèrnia discal.

En aquest sentit, com sempre diem des de Clínica del Dolor de Tarragona, és molt important abans de tot la visita mèdica i una diagnosi professional mitjançant un examen físic. Aquest consisteix en comprovar la flexibilitat de la columna, el moviment i senyals que puguin alertar o indicar que hi ha hernia discal. També pot realitzar-se una radiografia o raigs x per completar el diagnòstic.

Un cop diagnosticat el cas, a Clínica del Dolor de Tarragona indicarem quin és el tractament més adequat. De vegades pot afrontar-se el dolor amb tractaments que no siguin quirúrgics i d’altres casos requerirà d’una intervenció mitjançant tecnologia innovadora amb què compta Clínica del Dolor de Tarragona.

És el cas de la Injecció Intradiscalrdiscal d’Ozó o la Injecció detanol gelificat intradiscal, entre altres.