La injecció d’etanol gelificat intradiscal

En el cas que se li hagi diagnosticat una Hèrnia Discal continguda que provoqui una lumbociatàlgia que no millori amb tractament mèdic i altres infiltracions, i que no sigui candidat a intervenció quirúrgica, el metge especialista en tractament del dolor pot indicar la Injecció d’Etanol Gelificat Intradiscal Disco-Gel®

L’Etanol Gelificat quan es diposita en l’interior del disc intervertebral té capacitat de produir una deshidratació del disc que acabarà produint una reducció del volum. Aquesta reducció del volum disminuirà la pressió intradiscal, accelerant el procés de reabsorció de la mida de l’hèrnia discal, evitant la compressió sobre l’arrel nerviosa, i millorant la simptomatologia de la lumbociatàlgia.

El metge especialista en dolor, mitjançant visualització directa per raigs X, introduirà una agulla fins al disc intervertebral on hi ha l’Hèrnia discal. A continuació, es procedirà a la injecció de l’Etanol Gelificat. L’Etanol gelificat és radiopac, i per tant, es pot comprovar, mitjançant els raigs X, el lloc exacte d’injecció el més a prop possible de l’Hèrnia Discal.

Per a la màxima seguretat i confort del pacient, el procediment es farà amb profilaxi antibiòtica prèvia, sedació i anestèsia local de la zona de l’esquena on s’introdueix l’agulla. Durant la Injecció de l’Etanol Gelificat es pot percebre un lleuger augment del seu dolor habitual.

Després del procediment el metge li proporcionarà unes recomanacions a seguir durant les següents setmanes.