Curar l’Hernia Discal a Tarragona

hernia discal tarragona

Què és l’Hernia Discal?

Quan parlem d’Hernia Discal ens referim a la malaltia que es produeix quan el disc intervertebral de la columna es rasga provocant que el líquid de l’interior presioni els nervis de la columna provocant dolor.

I us preguntareu, què són els discs intervertebrals? Són els teixits que tenim entre els ossos de la columna. Aquests es composen d’una massa toba com el gel i una cobertura exterior més sòlida. Els discs creen una articulació entre els ossos de la columna permetent la mobilitat, que sigui flexible.

Causes de l’Hernia Discal

Normalment la causa de l’hernia discal és el deteriorament i desgast per envelliment. Els discs intervertebrals perden flexibilitat i elasticitat de manera que els lligaments de l’entorn es tornen fràgils i es poden rasgar amb facilitat. Tot i així també es pot deure a una lesió a la columna.

Sovint es parla de desplaçament del disc però en realitat és el liquid interior el que es desplaça quan aquesta cobertura es deteriora o rasga, fent sortir el nucli intern polpós cap a l’arrel nerviosa, pressionant-la i produïnt l’intens dolor.

Símptomes de l’Hernia Discal

L’hernia discal pot donar-se en qualsevol punt de la columna vertebral, en algun dels seus discs intervertebrals de manera que el dolor i molèstia serà en un o altre lloc, al coll fins i tot irradiant als braços i espatlles, o més a la zona lumbar donant lloc a la lumbàlgia.

Una primera senyal d’afectació a les arrels nervioses pot ser quan notem dolor als braços i el coll. La queixa principal de l’hernia del disc lumbar és sovint un dolor tallant i agut. Hi ha casos que pot haver antecedents amb episodis de dolor localitzat a l’esquena que irradia cap a les cames a causa del nervi afectat que hi connecta.

Normalment és un dolor profund i agut, i pot aparèixer de forma sobtada o notar-se per desgarrament i cruixida a la columna vertebral. Val a dir que l’entumiment, formigueix i debilitat en els músculs poden ser senyal d’un problema més greu.

Disgòsi i tractament

Com sempre diem des de Clínica del Dolor de Tarragona, és molt important abans de tot la visita mèdica i un diagnosi professional mitjançant un examen físic. Aquest consisteix en comprovar la flexibilitat de la columna, el moviment i senyals que puguin alertar o indicar que hi ha hernia discal. També pot realitzar-se una radiografia o raigs x per completar el diagnòstic.

Un cop diagnosticat el cas, a Clínica del Dolor de Tarragona indicarem quin és el tractament més adequat. De vegades pot afrontar-se el dolor amb tractaments que no siguin quirúrgics i d’altres casos requerirà d’una intervenció mitjançant tecnologia innovadora amb que compta Clínica del Dolor de Tarragona.

És el cas de la Injecció Intradiscal d’Ozó de la que trobareu més detalls en -aquest enllaç-

>>CONTACTA<<