Mal de braç, la braquiàlgia

mal braç braquialgia
Avui volem tractar i parlar sobre un dolor del qual potser es parla menys, però no per això menys important o comú, el mal de braç. Mèdicament anomenat braquiàlgia, aquesta malaltia, que pot produir-se en un o dos braços, ve ocasionada o bé per una lesió de l’espatlla amb la qual el dolor s’estén al llarg del braç, per una lesió al colze, o de forma més comuna , per causa de problemes cervicals.

Símptomes del dolor de braç

El dolor acostuma a notar-se en les cervicals i l’omòplat. La malaltia comença al coll i s’irradia al llarg del braç, en ocasions fins i tot fins a la mà, i pot acompanyar-se amb sensació de formigueig i molèstia en el múscul, i fins i tot es poden notar rampes. Els seus símptomes poden ser una mostra i avís del cos sobre l’existència d’altres malalties, sobretot en el cas de malalties degeneratives ja sigui en l’articulació intravertebral com en el disc cervical. Per exemple en el cas de pacients joves sol aparèixer relacionada amb l’hèrnia discal cervical pel desplaçament d’un dels discos intervertebrals que produeix rigidesa de la columna vertebral. Tot i que no ens hem d’alarmar abans d’un diagnòstic, podria ser degut també en alguns casos a tumors a la columna vertebral.

Tractament per al mal de braç

Quin és el tractament i solució per al mal de braç? Primer és important que el teu metge, o en Clínica del Dolor de Tarragona, et fem una inspecció i diagnostiquem el tipus i causa del dolor, i a partir d’això, quin és el tractament més adequat. De forma momentània, el dolor pot calmar-se i alleugerar-se amb fàrmacs analgèsics, estabilitzadors de membrana o anticonvulsius. Els dolors també poden alleugerarar-se amb sessions de fisioteràpia o tractaments no invasius amb vibracions. Tot i això, i segons el cas, un tractament i /o intervenció, ja sigui amb cirurgia o injeccions, sempre suposarà posar fi a la malaltia quan és continuada

Tipus de mal de braç, de braquiàlgia

Com diem, és important per aquest motiu, saber i determinar davant de quin tipus de braquiàlgia ens trobem i pateixes. Segons si afecta amb més o menys intensitat a una o altra part del cos, el coll o els braços, aquesta braquiàlgia pot aparèixer com una cervicàlgia, i per tant per problemes de cervicals del qual ja hem parlat al nostre blog (llegir), ja sigui amb o sense artrosi cervical, o com cervico-braquiàlgia i per tant una barreja de les dues malalties, sent això més comú. Una variant menys coneguda és la braquiàlgia estàtica parestésica que es produeix a la nit a causa de la postura estirada del cos que fan comprimir les estructures vàsculo-nervioses. A Clínica del Dolor de Tarragona estarem encatantats d’atendre’t i determinar quin és el teu cas, quin és el tractament més adequat, i com treballar junts per la teva salut i qualitat de vida. Pots contactar-nos al 977.942.447.