La menopausa incrementa el risc de dolor crònic

Els símptomes que provoca la menopausa influeixen i incrementen el risc de sofrir dolor crònic, segons un estudi dut a terme per la Societat Nord-americana de Menopausa, publicat recentment a la revista de ‘The North American Menopause Society’. Amb això, les dones són més propenses que els homes a patir dolors crònics com el dolor d’esquena, fibromiàlgia, artritis i osteoartritis. De fet, en -aquest altre article- ja indicàvem que el 88% de pacients amb dolor crònic són dones. A més, cal indicar que ho pateixen amb major grau i intensitat que els homes, i que l’edat més propensa està en les dones de mitjana edat. És quan els nivells d’estrogen estan fluctuant i les dones estan ingressant en la perimenopausa o la posmenopausa.

Les afectacions de la menopausa, les causants

Són precisament els canvis comuns relacionats amb la menopausa i l’envelliment, com l’augment de pes i la disminució de l’activitat física, la que pot contribuir a la morbiditat per dolor crònic. També influeix la falta de somni i un estat anímic baix, afectant la sensibilitat dels símptomes i la tolerància al dolor. En aquest sentit, els experts indiquen que els nivells i canvis hormonals d’aquesta etapa són els que influeixen en una o altra percepció i sensibilitat amb el dolor, augmentant la vulnerabilitat i tenir relació amb l’experiència del dolor crònic.

A Clínica del Dolor de Tarragona treballem per tal que el dolor crònic no sigui un malson que afecti el dia a dia i la qualitat de vida.

Truca’ns al 977 942 447 per conèixer el teu cas i veure plegats com et podem ajudar!