Metge i pacient, dos aliats per combatre el dolor crònic

La Clínica del Dolor de Tarragona és un centre multidisciplinari on treballen metges especialitzats en diferents àmbits amb l’objectiu de tractar Dolors Crònics. Els caps més visibles d’aquest centre i amb més de 10 anys d’experiència són els especialistes i anestesiòlegs Sergi Boada, que es dedica exclusivament a tractar el dolor crònic i també en Jordi Recasens, qui defensa la renovació i l’aprenentatge constant en aquest àmbit.

Els dos doctors asseguren que “per poder tractar els dolors crònics, els pacients han de posar de la seva part.” D’aquesta manera, segons afirmen, un dolor crònic s’ha de tractar creant un equip entre els metges i el pacient. D’altra banda, també són màxims defensors dels tractaments regeneratius, definint-los com “el futur”, ja que millora el dolor i regenera les cèl·lules, cosa que altres tractaments no fan. És així com afirmen que amb aquest tipus de tractaments “s’obre un camp d’esperança a molta gent.”

Per entendre millor que és el dolor crònic, els doctors el defineixen com “aquell que et fa modificar els teus hàbits de vida i en condiciona la seva qualitat.” Amb això Sergi Boada, creu que “és imprescindible explicar als pacients perquè tenen dolor i què els hi provoca, com es pot alleujar i què pot fer ell mateix per millorar.”

Segons expliquen, la lumbàlgia és una de les patologies més habituals avui dia. Per això és tan important la medicina regenerativa. També destaquen que cada cop hi ha gent que té problemes amb els genolls, l’esquena i d’altres punts, tot i haver-se tractat i operat. Per això, és imprescindible crear bons plans de tractament de dolor, i poder recuperar la qualitat de vida.

Finalment, Jordi Recasens, destaca que “la Clínica del Dolor és molt important per reduir el mal dels pacients, però que també intenten incidir en aconseguir el benestar dels pacients, millorant els seus hàbits.