Major sensació de dolor a l’estiu

És una realitat que degut a la calor hi hagi major percepció i sensació de dolor durant l’estiu, afectant directament als pacients amb dolor crònic.

I a què es deu? Bé, durant aquesta època, els nostres hàbits, l’alimentació i fins i tot la rutina del nostre dia a dia canvia. Tot això pot afectar el nostre cos i al nostre organisme i per tant al dolor que patim.

De fet, i de la mateixa manera, la humitat, la pluja i el clima fred poden afectar a l’artritis, el mal que es pateix a les articulacions. En la mateixa línia, un estudi assegura que gairebé el 5% de les persones grans que pateixen algun tipus de dolor es veuen més afectades durant la temporada de calor, l’estiu. D’aquesta manera, podem assegurar que quan hi ha algun canvi o pujada de temperatura els pacients veuen agreujat el seu dolor, el seu patiment.

La temperatura i humitat, causa de major dolor a l’estiu

El fet de sentir i patir major dolor a l’estiu amb la calor es deu precisament al fet que la temperatura i la humitat influeixen en els teixits dins d’una articulació on es contreuen i s’expandeixen, fet que provoca dolor.

És el cas per exemple de la fibromiàlgia, una de les patologies que es veuen més afectades amb els canvis de temps i de temperatura. D’aquesta manera podem dir que el dolor augmenta amb la calor, sobretot amb la humitat.

Del mateix mode, amb temperatures altes és més freqüent que puguem patir mal de cap acompanyat de cansament i una certa apatia. A més, tot plegat pot conduir a la deshidratació que empitjora encara més els símptomes i desencadenar migranyes importants.

Com combatre la calor i reduir el nostre dolor?

Davant aquestes circumstàncies, és important saber com evitar i com enfrontar-se a la calor. Des de Clínica del Dolor de Tarragona us aportem els següents consells:

  • Hidrateu-vos correctament, beveu molta aigua, és important!
  • Eviteu ingerir alcohol i begudes amb cafeïna.
  • Eviteu o no us exposeu massa al sol, decanteu-vos per l’ombra.
  • Als espais interiors és preferible l’ús de ventiladors més que aparells d’aire i fins i tot provocar corrent d’aire natural obrint portes i finestres que deixin passar l’aire.
  • Utilitzeu roba transpirable i lleugera, a més d’ulleres de sol i barrets o gorres quan s’està a l’exterior. No està de més preveure crema solar per protegir la pell.
  • També és important aplicar una tovallola freda al coll o posar-se aigua freda als canells per refredar-se ràpidament.