Injeccions de plasma per al tractament del dolor

Quan parlem d’injeccions de plasma per al tractament del dolor, ens estem referint a la medicina regenerativa, un camp emergent i innovador per a la recuperació de lesions agudes i cròniques i que apliquem a Clínica del Dolor de Tarragona en diversos tractaments.

Aquestes lesions poden produir-se sovint per sobreesforç i repeticions, per exemple en l’àmbit esportiu, laboral, en el dia a dia. 

Precisament aquest tractament de medicina regenerativa a Clínica del Dolor de Tarragona té com a objectiu la reposició o regeneració de cèl·lules de teixits o òrgans danyats tant en l’àmbit estructural com funcional, i alentir els fenòmens degeneratius o prevenir les conseqüències de l’envelliment múscul-esquelètic.

La medicina regenerativa, les injeccions de plasma

La medicina regenerativa que oferim des de Clínica del Dolor de Tarragona és una tècnica, basada per tant en injeccions de plasma al pacient per al tractament i millora del seu dolor. Consisteix a extreure sang sencera del malalt, i centrifugar-la a una velocitat concreta, obtenint en la proveta diverses fraccions. La que serveix per a la curació de la lesió és el PRP (plasma ric en plaquetes), que concentra fins a cinc vegades més d’aquestes petites cèl·lules (si el recompte normal en sang és de 250.000 plaquetes/ml, després de la centrifugació obtenim més d’un milió/ml). 

Aquest producte biològic s’injecta a la zona de la lesió, prèvia ruptura de la membrana plaquetària, on es busca l’estimulació dels processos de curació normals.

La principal missió de la Medicina Regenerativa consisteix a buscar solucions eficaces per als problemes dels pacients i millorar la seva qualitat de vida, objectiu de Clínica del Dolor Tarragona. Mitjançant tècniques biològiques i abordatges mínimament invasius guiats per tècniques d’imatge (ecografia o radioscòpia), poden tractar-se lesions en articulacions, ossos, tendons, músculs i altres teixits.

Alternativa eficaç en el tractament del dolor

Suposa una alternativa eficaç contra aquelles malalties de l’aparell locomotor que disminueixen la qualitat de vida del pacient i que en la majoria dels casos la medicina moderna només pot “guarir” en un 10% d’aquests. Suposa també una alternativa eficaç a la cirurgia òssia convencional.

A més, aquesta teràpia rica en plaquetes (PRP) aporta proteïnes, anomenades factors de creixement, que ajuden a la regeneració dels teixits. Aquests factors es troben en les plaquetes de la nostra sang i per això és necessària una extracció. En general, el tractament consta de tres infiltracions espaiades per una, o dues setmanes entre si. Depenent del tipus de patologia i del pacient aquest protocol pot variar.

En aquest sentit és important que l’equip de Clínica del Dolor Tarragona sigui l’encarregat d’acordar amb el pacient quines són les millor opcions segons la seva patologia i si la medicina regenerativa pot ser la seva opció.