Clínica del Dolor Tarragona incorpora un nou sistema en medicina regenerativa

Clínica del Dolor de Tarragona incorpora un sistema nou en els tractaments de medicina regenerativa, el Qrem Cytokine.

Amb això, Clínica del Dolor Tarragona fa un pas més enllà en els seus tractaments de medicina regenerativa amb els quals s’obté plasma ric en plaquetes de la pròpia sang que s’extreu del pacient, i que mitjançant injeccions serveix per a la regeneració de lesions.

De per si mateix, la medicina regenerativa suposa un camp emergent i innovador que serveix per a la recuperació de lesions agudes i cròniques, per teixits danyats, mitjançant tractaments per a la seva regeneració, utilitzant la pròpia sang del pacient, i concretament les cèl·lules mare.

No obstant això, en Clínica del Dolor de Tarragona, contínuament actualitzem i incorporem innovació en els nostres tractaments. Els avanços en aquesta tècnica inclouen l’ús d‘elements moduladors del sistema immunitari, com són les citocines i els exosomas, aquelles proteïnes alliberades per les cèl·lules sanguínies i les plaquetes, encarregades de regular la curació de ferides i la immunitat.

Qrem Cytokine és precisament el nou sistema per a l’obtenció d’aquestes citocines que intervenen en la regeneració tissular, que incorporem en Clínica del Dolor de Tarragona per als tractaments de medicina regenerativa.

Amb aquest nou mètode, a partir de la pròpia sang del pacient s’obté un Sèrum Autòlog Ric en Citocines (SARC) i Factors de Creixement, mitjançant un procés biològic patentat d’emulació ex viu de mal tissular.

A més, cal assenyalar que la Tecnología Regenerativa Qrem S.L procedeix d’una empresa catalana, fundada a Barcelona el 2016, i tot l’I+D i la fabricació es fa a Catalunya.

Diferencia entre el SARC i el Plasma Ric en Plaquetes

Fins ara les nostres tècniques de medicina regenerativa treballaven amb l’obtenció i injecció del plasma ric en plaquetes. La diferència està en l’ús de leucòcits durant el procés de preparació del SARC (Sèrum Autòlog Ric en Citocines i Factors de Creixement) que permet obtenir citocines anti-inflamatòries.

Existeixen diverses famílies de citocines, entre les quals podem trobar les citocines pro-inflamatòries que promouen la inflamació, les citocines anti-inflamatòries que produeixen l’efecte contrari, i els factors de creixement que estimulen el creixement del cartílag entre moltes altres funcions. El nostre cos funciona correctament quan les citocines pro-inflamatòries, anti-inflamatòries i els factors de creixement treballen de forma equilibrada.

El SARC (Sèrum Autológo Rico en Citocines i Factors de Creixement) no conté plaquetes, ni fibrinogen, ni cap cèl·lula sanguínia, conté directament la xarxa de citocines anti-inflamatòries i anabòliques (també denominades factors de creixement) que intervenen en la regeneració. És a dir, mentre que el PRP (Plasma Ric en Plaquetes) conté tan sols el mediador (les plaquetes), el SARC, va més enllà, i conté directament el principi actiu (les citocines); i mentre al PRP cal afegir-li CaCl2 (clorur càlcic) per a promoure l’activació de les plaquetes, el SARC s’obté mitjançant un procés totalment biològic, sense additius.

L’èxit de l’experiència clínica amb el PRP (Plasma Ric en Plaquetes), principalment en patologies moderades i pacients joves, ha conduït a explorar nous ortobiològics com Qrem Cytokine per a millorar l’eficàcia i ampliar el ventall de pacients que puguin beneficiar-se. I per això, l’aposta també de Clínica del Dolor de Tarragona per a continuar innovant i implementar-lo en els seus tractaments, beneficiant als seus pacients.

Quin és el seu funcionament? Descubreix-lo en aquest altre article (aquí)