Tractament de migranya a Tarragona i Reus

migranya crònica

Hi ha tractament per a la migranya? Sí, Clínica del Dolor de Tarragona t’ofereix tractament per a la migranya crònica des de les seves clíniques de Tarragona i Reus.

Per què patim migranya? a què es deu? què provoca la migranya o què l’ocasiona? és un fort mal de cap? Si pateixes migranya segurament et planteges aquestes o d’altres preguntes similars. I es que viure amb migranya és viure amb dolor, i més si pateixes aquest dolor de forma crònica. 

En aquest sentit, cal que sapiguis, per a major tranquil·litat, que existeixen tractaments per alleujar aquest dolor i millorar la teva qualitat de vida. A Clínica del Dolor de Tarragona et donem la solució! 

Abans que tot, volem abordar una mica sobre la migranya, fer-te conèixer la patologia que pateixes i el tractament de migranya que t’oferim, et recomanem, i tens a l’abast, a Tarragona i Reus.

La migranya, més que un mal de cap

Has de saber que no ets l’únic/a que pateix de migranya. I es que el 30% de la població adulta en té almenys un cop a l’any d’entre el 50% que pateixen algun tipus de cefalea, un dels trastorns més comuns del Sistema Nerviós, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut.

Per tant, la migranya és una patologia que pateix una gran part de la població tot i que a nivells diferents. És un tipus de cefalea, més forta que un mal de cap comú, i que acostuma a aparèixer durant l’adolescència, afectant principalment entre els 35 i 45 anys. 

A més, les dones tenen doblement possibilitats de patir-ne respecte els homes a causa de les influències hormonals. A més dels diversos graus de dolor, també és variada en la seva durada. La migranya pot durar entre 2 o 3 hores, o fins a 3 dies, i a més també pot causar ganes de vomitar. Si es perllonga i és constant, es tracta de migranya crònica.

Injeccions de toxina botulínica, tractament per a la migranya crònica

A Clínica del Dolor Tarragona t’oferim tractament per a la migranya crònica a Tarragona i Reus mitjançant injeccions de toxina botulínica. Es tracta d’una injecció, una simple punxada, que pot combatre o alleugerir el dolor causat per la migranya. 

Aquestes injeccions administren botox com a tractament per a la migranya crònica i cal deixar clar que com en qualsevol intervenció mèdica o estètica, s’ha de tractar a través de professionals i especialistes.

Aquest tractament també es pot aplicar per alleugerir el dolor d’altres formes de migranya crònica, com és la migranya episòdica en que el pacient té crisis freqüents durant 8 o més dies al mes i durant els últims 3 mesos.

Tractament senzill i ambulatori

Estem parlant d’un tractament senzill que es realitza de forma ambulatòria, sense necessitat de sedació del pacient. Aquest es pot asseure o estirar a la llitera. La toxina es dilueix en una xeringa de 2 ml per administrar la dosis amb una punció subcutània. S’administren un total de 10 punxades repartides per la zona.

La toxina botulínica té efectes analgèsics independents dels efectes relaxants musculars. Els resultats es perceben entre les 15 setmanes i els 5 mesos. La durada del tractament determina la periodicitat d’aquest, i es pot tornar a repetir el tractament al 5 o 6 mesos de la seva administració. El pacient pot notar que el seu “mal de cap” ha disminuït, que les freqüències de l’episodi o crisis han disminuït, i també la intensitat de les crisis.

Quins són els efectes secundaris?

Si ens preguntem si podem patir efectes secundaris, cal saber que el més habitual pot ser dolor o molèstia a la zona injectada i que pot desaparèixer a les poques hores. En altres casos als 3 o 5 dies es poden presentar casos de febre i signes de refredat, que poden tractar-se amb antigripals.

Pel que fa a altres tractaments, a banda de medicaments diversos, prescrits degudament pels metges, també s’utilitza el Bloqueig del Nervi Occipital que consisteix a injectar un anestèsic mitjançant una agulla, és a dir, també una injecció.

Contacta amb nosaltres per a més informació, resoldre els teus dubtes, o posar-te en les mans de l’equip de Clínica del Dolor de Tarragona, on el nostre objectiu és acompanyar-te i millorar la teva qualitat de vida!