Tractament d’ozonoteràpia a Tarragona

punció ecoguiada

Des de Clínica del Dolor de Tarragona, al dia amb els avenços tecnològics i els nous tractaments, oferim la tècnica de l’ozonoteràpia com a alternativa contra el dolor de diverses patologies, com és el cas de l’hèrnia discal.

Què és l’ozonoteràpia?

En primer lloc caldria saber què és o a què ens referim quan parlem d’ozonoteràpia oi?. Es tracta d’un efectiu tractament ambulatori contra el dolor basat en l’aplicació d’ozó medicinal amb finalitats terapèutiques.

Es té constància del seu ús de forma medicinal a inicis del s.XX i de forma terapèutica durant la 1ª Guerra Mundial per desinfectar ferides.

En què consisteix i què permet l’ozonoteràpia?

Considerada com una alternativa de medicina natural quan el dolor no s’alleugereix ni amb tractament mèdic, ni infiltracions i no és possible la intervenció quirúrgica, l’ozonoteràpia consisteix en l’aplicació d’una barreja del 95% d’oxigen i un 5% d’ozó.

La seva aplicació aporta resultats positius des de les primeres sessions, així com la possibilitat de resoldre patologies unes setmanes més tard a la seva aplicació, millorant la qualitat de vida dels pacients.

L’ozó mèdic té capacitats i propietats analgèsiques, antivíriques, antibacterianes i antiinflamatòries actuant com a potent germicida eliminant fongs, bacteries i virus podent combatre i curar aquelles malalties que contenen aquests components.

En quins casos s’aplica l’ozonoteràpia?

Hi ha un bon grapat de malalties i patologies on es pot aplicar l’ozonoteràpia com els trastorns circulatoris arterials, la regeneració i revitalització per activar el metabolisme de glòbuls vermells i blancs, com a prevenció i tractament per pacients d’edat avançada, malalties dels ulls com l’atrofiament del nervi òptic, per combatre malaltia neoplàsica, per infeccions micòtiques de pell i lesions de pell infectada, així com ferides infectades.

També per malalties intestinals com proctitis i colitis, o malalties virals com l’herpes simple o zòster, els processos inflamatòries del fetge, afeccions articulars inflamatòries i degeneratives, per condicions artrítiques/reumàtiques.

Injecció Interdiscal d’ozó pel tractament de l’hèrnia discal

Una de les tècniques per aplicar l’ozonoteràpia són les injeccions. A Clínica del Dolor de Tarragona és freqüent aquest tractament per l’hèrnia discal.

En el cas que el pacient tingui diagnosticat una Protrusió Discal o una Hèrnia Discal que provoqui una lumbociatàlgia, que no millori amb tractament mèdic i altres infiltracions, i que no sigui candidat a intervenció quirúrgica, pot oferir-se com a alternativa la Nucleolisis intradiscal amb Ozó mèdic.

Quan es diposita en l’interior del disc intervertebral té capacitat de reaccionar amb el col·lagen i amb els proteoglicans del nucli del disc produint una reducció del volum del disc. Aquesta reducció del volum disminuirà la protrusió discal i l’hèrnia discal evitant la compressió sobre l’arrel nerviosa i millorant per tant la simptomatologia de la lumbociatàlgia, reduint i fent desaparèixer el dolor.

Mitjançant visualització directa per raigs X, el metge especialista en dolor introduirà una agulla fins al disc intervertebral on hi ha la protrusió discal o l’hèrnia discal. Es comprovarà, mitjançant un contrast radioopac, la correcta situació de l’agulla per a, posteriorment, injectar l’Ozó mèdic (que s’haurà generat simultàniament al quiròfan mitjançant la màquina generadora d’Ozó).

Per la màxima seguretat i confort del pacient, el procediment es farà amb profilaxi antibiòtica prèvia, sedació i anestèsia local de la zona de l’esquena on s’introdueix l’agulla. Durant la Injecció de l’Ozó es pot percebre un lleuger augment del seu dolor habitual.

Posteriorment al procediment, el metge li proporcionarà unes recomanacions per les següents setmanes.