Tractament d’Artrosi a Tarragona

artrosi tarragona

Si cerques tractament d’Artrosi i Osteoartritis a Tarragona, t’oferim aquesta possibilitat a Clínica Dolor Tarragona, entre altres tractaments i intervencions per fer front a les diverses patologies que representen dolor i dolor crònic, en el nostre objectiu de donar solució i millorar la qualitat de vida dels nostres pacients.

En aquest cas, estem parlant de dolor articular que acostuma a venir ocasionat per l’augment de la pràctica d’activitats esportives d’una banda i per l’altra i més comú, per l’envelliment de la població.

És en aquesta situació que augmenten les lesions de l’aparell locomotor fent que siguin freqüents les lesions articulars o periarticulars (tendons, lligaments, èntesi, fàscies, aponeurosis…), tot i que també les musculars.

Quins són els símptomes de l’artrosi?

Els dolors articulars que acostumen a patir-se són de tipus mecànic amb una debilitat periarticular. D’aquesta manera es percep mal en els tendons o lligaments i certa debilitat i fins i tot amb el temps inestabilitat. En un primer moment poden ser episodis lleus o puntuals fins que augmenten de freqüència, durada, intensitat… El dolor a l’articulació pot donar-se en repòs o fins i tot la nit.

Igualment, la diagnosi l’hem de fer els professionals mèdics a nivell clínic i radiològic mitjançant una radiologia simple i una ressonància magnètica nuclear que ens quantifica de forma sensible la pèrdua del cartílag en l’artrosi, així com conèixer el cas i el grau d’afectació.

Tipus d’Artrosi

Si considerem l’Artrosi com un dolor articular, tal com hem explicat, els més freqüents són el del genoll, maluc i espatlla (no esquena).

I és que el genoll és la major articulació que limita i suporta el pes del cos. El dolor articular en aquesta zona de l’esquelet humà s’anomena gonàlgia i es dóna en adults majors de 45 anys.

Pel que fa al maluc, el dolor de l’articulació acostuma a afectar a l’engonal, o a la cara anterior de la cuixa fins al genoll. Entre les causes la càrrega mecànica continuada que suporta la ”cadera”, espasmes, causes degeneratives… El dolor no sempre està ben localitzat i pot irradiar cap a la cama per la cara lateral o posterior, confonent-se en ocasions amb la famosa ciàtica. El dolor de maluc sol empitjorar en anar a dormir.

Finalment, el dolor articular d’espatlla pot produir-se per causes i afectacions diverses, ja que es deu al fet que és l’articulació amb major mobilitat del cos humà, però també la més inestable.

Tractament d’Artrosi a Tarragona

Per acabar, si ens centrem en els tractaments en si per a l’artrosi, aquests són variats i segons el tipus de dolor articular. Generalment estem parlant de tractaments que van des de la fisioteràpia fins a l’intervencionisme amb infiltracions de fàrmacs o factors de creixement (cèl·lules mare), el bloqueig del nervi supraescapular, medicina regenerativa, radiofreqüència, tractaments quirúrgics…

El més important és que et posis en mans professionals com les de Clínica del Dolor de Tarragona per conèixer i diagnosticar el teu cas i estudiar quines són les opcions per tal que junts treballem per millorar la teva qualitat de vida i eliminar o reduir el dolor.