Què és l’ozonoterapia?

ozonoterapia

A Clínica del Dolor de Tarragona volem explicar-te què és l’ozonoterapia i en què consisteix, com un dels tractaments que ofereix el nostre equip i clínica per afrontar el dolor i el dolor crònic.

L’ozonoterapia és una teràpia complementària basada en l’administració d’ozó medicinal en diverses sessions, en múltiples localitzacions i en concentracions diverses. L’ozó és una molècula formada per tres àtoms d’oxigen (O3) que a l’administrar-se indueix a una “microoxidació” controlada i innòcua, la resposta orgànica de la qual serà una activació favorable del sistema antioxidant cel·lular.

Al 2010, es va aprovar la ‘Declaració de Madrid sobre l’Ozonoterapia’ en la Trobada Internacional d’Escoles de Ozonoterapia, on es recullen, entre altres, els fonaments terapèutics, les vies d’aplicació recomanades o les patologies més apropiades per a ser tractades amb aquest tractament.

Les indicacions terapèutiques de l’ozó es fonamenten en què baixes concentracions d’ozó (des dels 5 fins als 60 μg/ml) poden realitzar funcions importants dins de la cèl·lula, amb efectivitat, seguretat i bona tolerabilitat, fomentant el seu ús en els serveis i tractaments de múltiples Unitats de Dolor Crònic com a Clínica del Dolor de Tarragona.

Vies d’administració d’ozonoterapia

Segons la patologia del pacient, poden realitzar-se tres vies fonamentals d’administració de l’ozó:

  • Tòpica
  • Sistèmica
  • Infiltrativa:

  – Teixits tous (intramuscular, peritendinoso, interfascial)

  -Articulacions.

 -Neuroeix: via epidural cabal, epidural translaminar, epidural transforaminal, intradiscal.

Vols saber quins són els beneficis de l’ozonoterapia? T’ho expliquem aquí! / I els resultats? (aquí)