Propietats i beneficis de l’ozó

beneficis ozó ozonoterapia

Després d’explicar-vos més exactament què es l’ozonoteràpia com a tractament contra el dolor crònic a partir de l’administració d’ozó medicinal (més detalls), des Clínica del Dolor de Tarragona volem en aquesta ocasió tractar i explicar quines són precisament les propietats i beneficis de l’ozó com a tractament.

Aquest gas carregat elèctricament, presenta unes propietats fisicoquímiques peculiars que suposen una millora de la funcionalitat cel·lular mitjançant un efecte antioxidant, a més de servir com analgèsic i antiinflamatori.

Beneficis de l’ozó com Antivíric i antibacterià

També és antifúngic, antivíric i antibactericida al produir peròxid, una substància efectiva per combatre i destruir els bacteris, els virus i les càndides ja que regula el pH de forma més saludable que altres procediments.

I és que la seva pròpia naturalesa com a oxidant permet desinfectar, purificar i eliminar microorganismes i patògens com els esmentats.

A més l’ozonoteràpia afavoreix la circulació i augmenta l’elasticitat a nivell de glòbuls vermells a més d’augmentar la concentració d’oxigen beneficiant la zona o l’òrgan en què s’aplica.

Millor que els corticoides

A més de tots els efectes beneficiosos que presenta l’ozonoteràpia caldria afegir els beneficis que suposa el seu ús davant de l’ús de corticoides pel que fa al tractament intervencionista per al dolor crònic; els corticoides presenten efectes adversos impredictibles i acumulatius que poden ser molt perjudicials com són:

– Facilitar la destrucció de cartílag o debilitació de tendons

Descompensació de patologies previes.

Descompensació hormonal més habitualment en dones amb alteracions del sangrat menstrual, cabell, etc.

Augment de pes o alteració de xifres tensionals i glucèmiques.

Infecció de zones de punció o debilitades.

Coneix quins són els resultats (aquí)