El dolor, malaltia o símptoma?

De vegades un pot preguntar-se si el dolor és una malaltia o un símptoma oi?. En aquest sentit, cal deixar clar que el dolor en primera instància és un símptoma de què alguna cosa no està bé al nostre cos i per tant un senyal d’alerta, una reacció que s’origina al cervell, la interpretació respecte al dany al cos.

Això no obstant, cal tenir clar que el dolor és una malaltia més enllà d’un símptoma quan sobrepassa del temps normal de curació d’una lesió als teixits i per tant persisteix més enllà de el normal.

En aquest cas, no es tracta d’una mera lesió i per tant comporta factors que poden canviar l’estructura del sistema nerviós i sensorial. Precisament el dolor crònic és el més habitual entre els pacients de Clínica del Dolor de Tarragona.

A més, el dolor crònic, com a malaltia, comporta que els pacients tinguin dret a un tractament adequat.

Per aquest motiu i amb anys d’experiència a Clínica del Dolor de Tarragona l’equip mèdic treballa per atendre, comprendre i millorar la qualitat de vida dels seus pacients, tenint en compte que el dolor crònic no es cura, però es pot alleugerir i millorar. Parlem?