El dolor intens a la cara, la Neuràlgia del trigemin

Sents un dolor intens i insuportable a la cara? Una mena de tic nerviós? Podria tractar-se de la neuràlgia del trigemin, un dels considerats pitjors dolors.

Aquest es produeix per una afectació al nervi trigemin, localitzat al sistema nerviós central. Provoca un dolor intens de manera episòdica i de llarga evolució a la cara, seguint el recorregut de qualsevol de les tres branques d’aquest nervi, i sobretot la mandíbula. Es manifesta en el rostre com una descàrrega elèctrica, un rampell, punxades agudes.

A més el dolor va i ve de forma inesperada durant alguns minuts, tot i que pot repetir-se durant dies i setmanes, ja sigui sense motiu, a causa d’un trastorn prèviament diagnosticat o en el moment d’estímuls de la zona com mastegar, rentar-se la cara, sonar-se el nas, etc.

I a què es deu l’afectació? Es produeix quan un vas sanguini es dilata i acaba empenyent el nervi trigemin, que és l’encarregat de transmetre tota la informació dels diferents dolors que es produeixen en la cara, alguns molt intensos com el de queixals o el de cap.

A Clínica del Dolor de Tarragona fem tractament de la neuràlgia del trigemin, que també pot venir ocasionada per altres causes com accidents, lesions o trencament d’extremitats.

Com sempre, recomanem el tracte amb el nostre equip professional qui s’encarrega de diagnosticar i avaluar la millor solució per fer front i pal·liar el dolor dels nostres pacients, i el que puguis estar patint si en la teva cerca has arribat a nosaltres.