La coxigodinia, el dolor de coxis

Pateixes dolor de coxis?

El dolor de coxis és d’aquells que apareixen amb una molèstia lleu que fa que no li donem major importància fins que ens adonem que s’allarga en el temps i passa a ser un dolor crònic afectant el nostre dia a dia i la nostra vida.

Tal malaltia es diu coccigodinia, coxigodinia o coccidinia, i encara que no és una de les patologies més comunes, ja que representa un 1% dels dolors relacionats amb l’esquena, conèixer més detalls ens ajudarà a actuar a temps i evitar una afectació major.

Amb aquest objectiu dediquem aquest article en Clínica del Dolor de Tarragona on som especialistes en dolor i dolor crònic atesnent els nostres pacients en diverses patologies i diversos tractaments.

El coxis està situat en l’extrem inferior de la columna vertebral, en la part inferior de l’esquena, el final o cua de la columna. El dolor en aquesta zona pot venir causat per raons diferents, donis d’una caiguda o cop, derivació de malalties com l’artritis, o més comunament a causa d’una mala postura en estat assegut. Hi ha dones que també ho pateixen a causa d’un part complicat.

Quins són els símptomes de la coxigodinia?

Entre les comentades causes, i sent la més comuna, la mala postura en estar asseguts durant un període llarg de temps o costum habitual, dóna lloc a cert dolor en la zona del coxis, la rabada. Normalment desapareix quan ens aixequem o canviem la postura pel fet que relaxem la zona. És quan el dolor persisteix que ens trobem amb un problema més seriós.

És comú que després de romandre un llarg temps asseguts (i especialment si no és en una posició còmoda) sentim cert dolor en el coxis, més popularment conegut com a rabada. En general, aquest dolor desapareix quan ens aixequem o canviem de posició sense donar-li massa importància. No obstant això, si aquest dolor persisteix podem estar parlant d’un problema major.

A més, segons la construcció òssia tampoc no tots els pacients amb aquest dolor el pateixen de la mateixa manera ja que alguns senten dolor en asseure’s sobre superfície tova i uns altres en superfícies dures. També els cal poden notar sensació de pressió en el recte i dolor en defecar o posteriorment i en els casos més extrems el dolor s’irradia cap a la part inferior del sacre i el perineo.

Tractaments per al dolor de coxis

El dolor en aquests casos fa derivar al fet que els pacients prenguin postures forçades com asseure’s inclinats cap endavant o hipersensibilitat en les natges a causa d’afectació en els nervis de les natges, o romandre molt de temps dempeus provocant per contra dolor de peus que pot donar lloc a la fascitis plantar.

Si pateixes dolor de coxis pots contactar amb els professionals de Clínica del Dolor de Tarragona per a conèixer el teu cas i els possibles tractaments.