Monitorant el Dolor Crònic

Des de Clínica Dolor de Tarragona valorem molt positivament com les noves tecnologies i les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) han permès grans avenços i possibilitats al món de la medicina i a la nostra especialitat, el dolor crònic, com per exemple monitorar-lo.

Més enllà del que aquests avenços suposen al nostre dia a dia i vida, moltes d’aquestes aplicacions poden ser de gran ajuda, però d’altres no són del tot científiques. Al terreny mèdic, per exemple, cada cop hi ha sistemes més avançats per poder detectar patologies i diversos dolors, i gràcies a les noves formes de comunicació, també hi ha sistemes que permeten el contacte entre metge i pacient, salvant qualsevol i llunyana distància.

Aplicació ‘Monitor del Dolor’

Entre les milers d’aplicacions relacionades amb la medicina i de diferents tipus, concretament si parlem de dolor i dolor crònic, també en podem trobar de diverses. Entre elles s’hi troba “Monitor del Dolor” desenvolupada per investigadors de la Universitat Jaume I, la Universitat de Barcelona, i el CIBERobn de l’Institut de Salut Carlos III. A través d’aquesta aplicació es pot mesurar i monitorar el dolor en la vida diària dels pacients amb dolors crònics. D’aquesta manera, es pot conèixer l’eficiència dels seus tractaments i canviar o reconduir-los si és necessari.

Per fer això, l’aplicació recull informació a través de preguntes breus diàries sobre l’estat d’ànim, el tipus de mal, la medicació o la seva localització. A més, també registra les dades quan els pacients tenen una crisi forta de dolor. Amb tot plegat, l’aplicació permet que els professionals disposin d’informació diversa i fins i tot detectar quan la medicació o els tractaments no funcionen, per poder prendre mesures a temps.

Aquesta aplicació tecnològica en el camp de la medicina, i concretament al terreny del dolor crònic, és un de molts exemples amb què s’hi compta actualment. Sense dubte, avenços i eines a l’abast mèdic en favor dels professionals de la medicina i els seus pacients, amb què tenir més coneixements i poder prendre les decisions més adequades.