La punció ecoguiada com a tècnica en el tractament del dolor crònic

punció ecoguiada

L’ensenyament, l’aprenentatge i la renovació constant són molt importants per a la medicina en general i com no, per a la Clínica del Dolor de Tarragona. És imprescindible conèixer les noves tècniques que sorgeixen i les noves teràpies que se’n deriven.

Tècnica poc invasiva i menys agressiva

La punció ecoguiada és una tècnica molt poc invasiva, guiada mitjançant l’ecografia, també menys agressiva i que permet reduir les llistes d’espera. Tot el procediment es duu a terme amb anestèsia local i no és necessari l’ingrés hospitalari. El tractament té una durada de 30 minuts i acostuma a finalitzar aplicant corticoides a la zona tractada. Normalment les persones que reben aquest tractament l’endemà poden reprendre la seva activitat diària amb total normalitat i sense inconvenients.

Cal destacar també que diversos estudis asseguren que el 80% dels pacients noten millores després que se’ls apliqui aquestes tècniques, i sense dubte, qualsevol avenç i millora en aquest sentit, que millori la qualitat de vida i el dia a dia dels pacients, és positiu.