El Dr.Sergi Boada aborda sobre dolor miofascial amb altres especialistes a Valencia


Sergi Boada, doctor de Clínica del Dolor de Tarragona, ha participat aquest mes de setembre al XI Congrés Internacional de la Federació Europea del Dolor (EFIC) celebrat a Valencia amb una ponència sobre dolor miofascial.

Uns 3.000 professionals mèdics hi van formar part abordant, entre altres temes, les noves teràpies per al diagnòstic i tractament de malalties cròniques.

Es tracta d’una trobada de caràcter bianual que serveix per reunir especialistes europeus i internacionals en diferents especialitats mèdiques, que participen en la medicina del dolor, així com farmacòlegs, psicòlegs, diplomats en infermeria i fisioterapeutes.

Una trobada que també va servir per abordar el present i futur de la recerca i coneixements sobre el tractament del dolor, des de les últimes novetats desenvolupades en els bancs de prova a l’atenció clínica diària. Per altra banda, per exposar les últimes recerques en estimulació magnètica i elèctrica cerebral associades al dolor, i el paper fonamental de tractaments com la fisioteràpia cognitiva, rehabilitació o psicologia per a modificar comportaments en casos de malalts crònics.

Durant el congrès, els especialistes participants, entre ells el Dr.Boada, van exposar en quatre taules les noves teràpies que estan aplicant-se al nostre país en afeccions com la “síndrome de la cirurgia d’esquena fallida”, que es produeix en un 30% dels pacients operats per dolor d’esquena, als quals s’estan aplicant amb èxit tractaments per a evitar una nova cirurgia amb tècniques com la epidurolisis.

En aquest sentit va constatar-se que Espanya és referent en l’aplicació d’estimuladors medul·lars, que poden substituir als fàrmacs com a tractament.