S’estudia un nou tractament contra les migranyes

Les cefalees són un dels trastorns més comuns del Sistema Nerviós. Segons l’Organització Mundial de Salut, un 50% dels adults en pateixen alguna almenys un cop a l’any. D’això destaca que, d’aquests, un 30% han tingut migranya, una de les cefalees més comunes.

Per entendre millor què és la migranya hem de dir que és un tipus de cefalea que acostuma a aparèixer durant l’adolescència i afecta principalment entre els 35 i 45 anys. A més, les dones tenen dos cops més possibilitats de patir-ne que els homes a causa de les influències hormonals. La migranya pot durar entre 2 o 3 hores, o fins a 3 dies, i a més també pot causar ganes de vomitar.


La migranya és un dolor que s’ha de tractar a través de professionals i especialistes. Actualment es pot pal·liar a través de les injeccions de Botox, on el metge injecta la toxina botulínica, aconseguint una reducció en un 50% el nombre de crisi, però també la intensitat. També s’utilitza el Bloqueig del Nervi Occipital que consisteix a injectar un anestèsic mitjançant una agulla. I finalment podem trobar els medicaments prescrits pels metges.

Injeccions d’Erenumab

Segons un estudi preliminar presentat a la 70a reunió de l’Acadèmia de Neurologia d’Estats Units, celebrada a Los Ángeles, i del que ja s’han fet ressò diversos mitjans i portals mèdics, un nou tractament podria servir com alternativa per aquells pacients als que no els hi han servit altres tractaments i fàrmacs. Es tracta d’unes injeccions mensuals del medicament Erenumab.

Segons asseguren, podria reduir a la meitat el nombre de migranyes que pateixen els pacients. Aquest medicament, Erenumab, és un anticòs dissenyat per dirigir-se a una proteïna implicada en la transmissió de senyals del dolor i la dilatació dels vasos sanguinis que tenen un paper important en les migranyes.

D’aquesta manera, en un principi, es bloquejaria directament el desenvolupament del dolor. Pendents de veure com continuen i evolucionen els assajos d’aquesta nova medicació, podríem dir que seria un avenç en aquests tipus de dolor i el seu tractament.