6 exercicis aeròbics per fer a casa

Foto: © iStock

Queda’t a casa i fes exercici físic! Us proposem 6 exercicis aeròbics per fer aquests dies a casa durant el confinament!

Qui ha dit que quedar-se a casa ha de ser avorrit? Hi ha moltes coses a fer i per aprofitar el temps i en benefici de la teva salut. De fet, el confinament preventiu a causa de la propagació del covid-19, el famós coronavirus, és precisament per la nostra salut, per poder parar la seva expansió i evitar també la congestió dels centres mèdics i les UCI.

Va, ens hi posem? A més són exercicis diaris que pots incorporar per sempre més a la teva rutina i que es pot fer amb el que disposes a casa. Abans que tot, cal i és recomanable calentar i estirar durant uns 10 minuts.

Podeu fer exercicis com bicicleta, rodell, elíptica, series d’exercicis aeròbics i cardiovasculars que podeu trobar a Internet. Per exemple us proposem els següents 6 exercicis aeròbics per fer a casa:

1. Salt amb els genolls al pit: Es tracta de posar-nos drets amb les cames separades a l’altura de les espatlles i realitzar un salt elevant els genolls cap al pit. Intenteu fer aquest moviment almenys 4 sèries amb el màxim de repeticions possibles.

2. Saltar a la corda: No la practiquis en cas de patir alguna mena de malaltia en els genolls perquè podria agreujar-se. És necessària una corda i una bona coordinació, resistència i equilibri per a realitzar aquest exercici de manera correcta, amb la qual cosa és normal que al principi si no estem acostumats no saltem de manera seguida. Però no us preocupeu! Poc a poc ja anireu assimilant bé el moviment i aconseguint més resistència per a fer-lo més efectiu! Ànim!. Realitzeu 4 sèries amb el màxim de repeticions possibles.

3. Obertura de cames i braços: per a fer aquest exercici hem de posar-nos dempeus. Cal fer un salt obrint a la vegada les cames i els braços cap als laterals. En el cas dels braços, podeu triar si aixecar-los per sobre del cap o fins a l’altura de les espatlles. Intenteu fer-ho per sobre del cap perquè us farà treballar més intensament, però si no podeu, fins a les espatlles està bé! Més endavant, quan tingueu millor forma, ja els aixecareu del tot. Després feu un altre salt i torneu a la posició inicial, repetiu els mateixos moviments durant 30 segons.

4. Descens i elevació de tronc: En aquest exercici treballarem la zona lumbar, possiblement una de les parts del cos on més greix s’acumula. Per a tractar d’eliminar-la, ens situarem dempeus amb les cames juntes i baixarem el tronc fins pràcticament tocar el terra amb la punta dels dits. Mantingueu l’esquena recta i eleveu el tronc alçant els braços. Realitza aquest exercici almenys 3 sèries durant unes 20 repeticions.

5. Burpees: Iep què és això? Es tracta d’un dels millors exercicis per a treballar tot el cos. A més, requereix d’una gran intensitat per la qual cosa és ideal per al propòsit que tenim. Per a fer-ho posa’t dempeus, amb les cames una mica separades, baixa el tronc i dóna suport a les mans al terra. A continuació fes un salt amb les cames i estira-les, per a quedar en posició de flexió. Aprofita l’impuls del salt per a tornar a posar les cames en la posició de partida i aixeca el tronc. Al principi podeu fer-lo més a poc a poc fins que domineu la tècnica sense perdre l’equilibri, però l’ideal és fer-ho a un ritme accelerat. D’aquest exercici heu de fer 3 sèries de 15 repeticions cadascuna.

6. Elevar els genolls cap al maluc: Amb aquest exercici ajudarem a recuperar la silueta de les nostres cames a més d’enfortir la part inferior de l’abdomen. Girem lleugerament el cos cap a un costat posant la mà a l’altura del maluc i estenent-la amb el colze pegat al cos. Posteriorment, pugem el genoll fins a gairebé tocar el palmell de la mà i després canviem de costat. Fes aquest exercici unes 4 sèries de 10 repeticions per cada costat.

Va, ànim! A moure el cos i a fer salut i un confinament productiu! Pengeu les vostres fotos/vídeos i etiqueteu @ClinicaDolorTGN #QuedatAcasa #JoEmQuedoAcasa #ExerciciAcasa

Per ampliar podeu fer una ullada (aquí)

(Font: https://www.tabladeejerciciosparahacerencasa.com/ejercicios-aerobicos-en-casa/ )

*Foto: © iStock