Teràpia Regenerativa de Disc

Una nova opció prometedora per al tractament del mal d’esquena amb problemes als discos és la teràpia regenerativa de disc (DRT). Aquest procediment s’utilitza per desencadenar les capacitats curatives naturals del cos per a millorar les condicions degeneratives de disc i alleujar el dolor.

En el cas que el metge especialista en dolor hagi diagnosticat que el dolor lumbar prové dels discs intervertebrals degenerats, pot estar indicat el tractament amb Injecció Intradiscal de Factors de Creixement.

El disc s’injecta amb factors de creixement amb propietats analgèsiques, antiinflamatòries i amb capacitat de regeneració dels teixits, perquè el disc pugui recuperar la consistència i la capacitat funcional que s’ha perdut amb la degeneració.

Prèviament al procediment, es realitzarà una extracció de sang per a processar-la i obtenir els factors de creixement.

 

Posteriorment el metge especialista en dolor, mitjançant visualització directa per raigs X, introduirà una agulla fins al disc intervertebral degenerat generador del dolor lumbar. A continuació es procedirà a la injecció dels factors de creixement en l’interior del disc.

Per la màxima seguretat i confort del pacient, el procediment es farà amb profilaxi antibiòtica prèvia, sedació i anestèsia local de la zona de l’esquena on s’introdueix l’agulla. Durant la Injecció dels Factors de Creixement es pot percebre un lleuger augment del seu dolor habitual.

Posteriorment al procediment, el metge li proporcionarà unes recomanacions a seguir durant les següents setmanes.